Forum Audi A6 Klub Strona Główna




PRZYPOMNIJ HASLO

 

 Ogłoszenie 
Zanim napiszesz nowy temat, skorzystaj ze standardowej lub poniższej, dodatkowej wyszukiwarki. Twój problem mógł być już omawiany.

audi a6 sklep audi a6 radio regeneracja xenonów reklama forum a6 Tarcze, hamulce LED
Express Parts Motostacja.pl Hustla Online Regeneracja HC AZ Auto Serwis Pompy olejowe Układ hamulcowy Sklepledowy.pl

Poprzedni temat «» Następny temat
[A6 C5 2.4] brak połączenia SILNIK ABS ASR  
Autor Wiadomość
Gawędziarz 
Nowy


Model: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: 2.4 165KM
Napęd: FWD
Rok: 1997
Skrzynia: Manual
Imię: Karol
Wiek: 30
Dołączył: 15 Maj 2009
Posty: 16
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2010-01-03, 23:46   [A6 C5 2.4] brak połączenia SILNIK ABS ASR

Witam wszystkich klubowiczów. Mam pytanie odnośnie połączenia SILNIK ABS ASR, prawdopodobnie mam odłączone, pozdrawiam i proszę o pomoc.

Chodzi o to ze świeci mi się kontrolka ASR, czyli jest wyłączony. Po włączeniu zapłonu kontrolka gaśnie a zaraz po zapaleniu zapala się. To wszystko stało sie po założeniu instalacji gazowej. Na komputerze wyskakuje błąd BRAK PO??CZENIA SILNIK ABS ASR, dlatego właśnie podejrzewam że osły czegoś zapomnieli podłączyć. Pozdro
Ostatnio zmieniony przez Gawędziarz 2010-01-07, 11:01, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
Audi A6 Klub
Junior Admin

Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imie: Alex
Dolaczyl: 30 Paz 2007
Posty: 1732
Miasto/Region: Warszawa
pawel1 
Nawiedzacz



Model: A6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: 2.8 193KM
Napęd: FWD
Rok: 1998
Skrzynia: Manual
Kod silnika: ACK
Imię: PAWEŁ
Wiek: 33
Dołączył: 12 Sie 2008
Posty: 412
Skąd: PODKARPACIE
Wysłany: 2010-01-04, 07:42   

Napisz dokładnie o co ci chodzi bo ja tez mam lub mialem sterownik abs z asr tylko sie zepsuł sterownik jest połączony z komputerem a komputer ze silnikiem czyli i tak sie wszystko łączy pozdro
_________________

 
 
Audi A6 Klub
Junior Admin

Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imie: Alex
Dolaczyl: 30 Paz 2007
Posty: 1732
Miasto/Region: Warszawa
Gawędziarz 
Nowy


Model: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: 2.4 165KM
Napęd: FWD
Rok: 1997
Skrzynia: Manual
Imię: Karol
Wiek: 30
Dołączył: 15 Maj 2009
Posty: 16
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2010-01-04, 11:08   

Chodzi o to ze świeci mi się kontrolka ASR, czyli jest wyłączony. Po włączeniu zapłonu kontrolka gaśnie a zaraz po zapaleniu zapala się. To wszystko stało sie po założeniu instalacji gazowej. Na komputerze wyskakuje błąd BRAK PO??CZENIA SILNIK ABS ASR, dlatego właśnie podejrzewam że osły czegoś zapomnieli podłączyć. Pozdro
 
 
pawel1 
Nawiedzacz



Model: A6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: 2.8 193KM
Napęd: FWD
Rok: 1998
Skrzynia: Manual
Kod silnika: ACK
Imię: PAWEŁ
Wiek: 33
Dołączył: 12 Sie 2008
Posty: 412
Skąd: PODKARPACIE
Wysłany: 2010-01-04, 11:18   

Kolego zobacz na ta dużą wtyczkę co podpięta jest do sterownika abs bo moze któryś z nich sie jej tykał pozdro
_________________

 
 
Audi A6 Klub
Junior Admin

Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imie: Alex
Dolaczyl: 30 Paz 2007
Posty: 1732
Miasto/Region: Warszawa
Gawędziarz 
Nowy


Model: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: 2.4 165KM
Napęd: FWD
Rok: 1997
Skrzynia: Manual
Imię: Karol
Wiek: 30
Dołączył: 15 Maj 2009
Posty: 16
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2010-01-04, 11:36   

Prosze trochę dokładniej , gdzie znajduje sie sterownik abs
 
 
pawel1 
Nawiedzacz



Model: A6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: 2.8 193KM
Napęd: FWD
Rok: 1998
Skrzynia: Manual
Kod silnika: ACK
Imię: PAWEŁ
Wiek: 33
Dołączył: 12 Sie 2008
Posty: 412
Skąd: PODKARPACIE
Wysłany: 2010-01-04, 12:33   

Sterownik jest z boku układu do którego idą rurki do abs to jest taka prostokątna dużą wtyczka z dość grubym kablem
_________________

 
 
Audi A6 Klub
Junior Admin

Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imie: Alex
Dolaczyl: 30 Paz 2007
Posty: 1732
Miasto/Region: Warszawa
Gawędziarz 
Nowy


Model: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: 2.4 165KM
Napęd: FWD
Rok: 1997
Skrzynia: Manual
Imię: Karol
Wiek: 30
Dołączył: 15 Maj 2009
Posty: 16
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2010-01-04, 22:25   

OK, dziękuję i sprawdze, a tymczasem pozdrawiam
 
 
piotrekkawa 
Normalniak



Model: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.5TDI 150KM
Napęd: FWD
Rok: 1998
Skrzynia: Tiptronic
Pomógł: 4 razy
Wiek: 34
Dołączył: 30 Cze 2008
Posty: 249
Skąd: Łódź
Wysłany: 2010-01-06, 16:23   

Koledzy. Brak połączenia ze sterownikiem,jeżeli chodzi o ABS iASR to niestety przypadłość naszych gablot. Przed chwilą skończyłem pisać odpowiedź na podobnie założony temat. Sterownik do naprawy. Nie wymieniajcie całego sterownika bo szkoda kasy. Da się to naprawić tylko trzeba znaleźc kogoś ,kto to już naprawiał i ma sprzęt i pojęcie jak to zrobić. Nie chcę tu zgrywać profesora w tym temacie,ale sporo szukałem,czytałem,sam poddałem się takiej operacji i powiem,że dobrze zrobiłem,że nie wymieniałem od razu sterownika. Koszt naprawy to o ile dobrze pamiętam to dwie stówki.
 
 
Audi A6 Klub
Junior Admin

Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imie: Alex
Dolaczyl: 30 Paz 2007
Posty: 1732
Miasto/Region: Warszawa
pawel1 
Nawiedzacz



Model: A6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: 2.8 193KM
Napęd: FWD
Rok: 1998
Skrzynia: Manual
Kod silnika: ACK
Imię: PAWEŁ
Wiek: 33
Dołączył: 12 Sie 2008
Posty: 412
Skąd: PODKARPACIE
Wysłany: 2010-01-06, 22:24   

piotrekkawa, ja wiem ze naprawiają ale części mechaniczne w sterowniku bo dzwoniłem do jendnego ale mi padło coś z elektryki a ty masz może numer co by mi tą elektrykę naprawił bo tam padł jakiś układ scalony pozdro
_________________

 
 
Gawędziarz 
Nowy


Model: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: 2.4 165KM
Napęd: FWD
Rok: 1997
Skrzynia: Manual
Imię: Karol
Wiek: 30
Dołączył: 15 Maj 2009
Posty: 16
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2010-01-07, 10:55   

Witam ponownie

Sprawdziłem i mam przerwany jeden kabelek także w sobotę rano biorę się za rozkręcanie. Gazowniki zakładając mi gaz pewnie go przerwali, mam nadzieję ze jak go połącze to będzie mi działać ASR. dam znać. pozdro

club.jpg
Plik ściągnięto 5852 raz(y) 72,49 KB

 
 
Audi A6 Klub
Junior Admin

Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imie: Alex
Dolaczyl: 30 Paz 2007
Posty: 1732
Miasto/Region: Warszawa
piotrekkawa 
Normalniak



Model: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.5TDI 150KM
Napęd: FWD
Rok: 1998
Skrzynia: Tiptronic
Pomógł: 4 razy
Wiek: 34
Dołączył: 30 Cze 2008
Posty: 249
Skąd: Łódź
Wysłany: 2010-01-07, 11:47   

pawel1 napisał/a:
piotrekkawa, ja wiem ze naprawiają ale części mechaniczne w sterowniku bo dzwoniłem do jendnego ale mi padło coś z elektryki a ty masz może numer co by mi tą elektrykę naprawił bo tam padł jakiś układ scalony pozdro
Sterownik to raczej część elektroniczna,która jest zespolona pompą hamulcową i modułem ABS,czyli tym ''czymś'' z zaworkami co rozdzielają ciśnienie płynu hamulcowego do poszczególnych kół. W samym sterowniku są takie włosowate przewodziki,które ulegają przerwaniu i w moim przypadku jak i w wielu innych naprawa polega na umiejętnym polutowaniu tych przerwanych. Jeżeli Cię to ratuje to mam namiary na gościa co mi to robił,ale koleś mieszka w łodzi. Najlepiej wymontować sterownik (nie ma konieczności demontażu całej pompy) i dać do jakiegoś elektronika,który sprawdzi przerwane obwody i je polutuje.
 
 
pawel1 
Nawiedzacz



Model: A6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: 2.8 193KM
Napęd: FWD
Rok: 1998
Skrzynia: Manual
Kod silnika: ACK
Imię: PAWEŁ
Wiek: 33
Dołączył: 12 Sie 2008
Posty: 412
Skąd: PODKARPACIE
Wysłany: 2010-01-07, 12:17   

Mój kolega jest elektronikiem i mi powiedział że on nie ma odpowiedniego sprzętu aby to polutować a sterownik to wymontowałem rok temu i jeżdżę bez niego pozdro
_________________

 
 
Audi A6 Klub
Junior Admin

Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imie: Alex
Dolaczyl: 30 Paz 2007
Posty: 1732
Miasto/Region: Warszawa
piotrekkawa 
Normalniak



Model: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.5TDI 150KM
Napęd: FWD
Rok: 1998
Skrzynia: Tiptronic
Pomógł: 4 razy
Wiek: 34
Dołączył: 30 Cze 2008
Posty: 249
Skąd: Łódź
Wysłany: 2010-01-07, 14:42   

pawel1 napisał/a:
Mój kolega jest elektronikiem i mi powiedział że on nie ma odpowiedniego sprzętu aby to polutować a sterownik to wymontowałem rok temu i jeżdżę bez niego pozdro
To znajdź elektronika z dobrym sprzętem. Przy tej operacji podobno niezbędna jest lupa i ręce które nie drżą w ogóle bo te druciki są na prawdę bardzo delikatne i przez to się przerywają. Mi naprawiał koleś co nacodzień zajmuje się mechaniką a elektronika to takie jego hobby z ciekawości. Jednym słowem samouk. Przyznał mi się kiedyś,że pierwsze zabiegi nie zawsze mu się udawały a teraz ma kupę klientów z zepsutymi sterownikami i daje gwarancje po wykonanej robocie.
 
 
pawel1 
Nawiedzacz



Model: A6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: 2.8 193KM
Napęd: FWD
Rok: 1998
Skrzynia: Manual
Kod silnika: ACK
Imię: PAWEŁ
Wiek: 33
Dołączył: 12 Sie 2008
Posty: 412
Skąd: PODKARPACIE
Wysłany: 2010-01-07, 18:48   

Ja tez mam takiego kolegę ale niestety on nie daje rady i nie ma sprzętu do tego ja widzialem te układy scalone bo mam częściowo rozebrany sterownik bo on cos próbował naprawić to te kabelki są dwa razy cieńsze niż nitka
_________________

Ostatnio zmieniony przez pawel1 2010-01-09, 11:19, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Audi A6 Klub
Junior Admin

Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imie: Alex
Dolaczyl: 30 Paz 2007
Posty: 1732
Miasto/Region: Warszawa
Gawędziarz 
Nowy


Model: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: 2.4 165KM
Napęd: FWD
Rok: 1997
Skrzynia: Manual
Imię: Karol
Wiek: 30
Dołączył: 15 Maj 2009
Posty: 16
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2010-01-09, 22:44   

Witam ponownie.
Proszę podpowiedzcie mi Panowie gdzie kończy sie przewód od sterownika ABS bo nie mogę go zlokalizować, mam censored kabelków i przewodów gazowych i nic nie widze, nawet nie mogę odłączyć tej dużej kostki. A odnośnie tamtego przerwanego kabelka to był od sondy lambda. Zastanawia mnie tylko dlaczego tylko jeden idzie do komputera gazowego a nie dwa. Może mi to ktoś wyjaśnić??? Z góry dziękuję i pozdrawiam

club.jpg
Plik ściągnięto 4739 raz(y) 72,49 KB

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: